Известие

Collapse
No announcement yet.

Сутрин не работи добре 156 1.8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сутрин не работи добре 156 1.8

Здравейте,колеги!
    Проблемът ми е сутрин като запаля (пали отраз),работи около 5\10 секунди добре,след това оборотите падат на около 500 и започва да тресе.Като подам газ не може да се изфорсира и пука в колектора.След малко се оправя и всичко е наред цял ден.Сменени са: Свещи,Дебитомер,Сонда.
    Някой ако има идея какво става,нека сподели.

!

колега ходи на диагностика казва почти всичко
    LUXURY FUNEBRI CARS
    Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!

Comment

Първоначално публикувано от kaloiannnnn Покажи съобщение
      колега ходи на диагностика казва почти всичко
      Там бях! Грешки нама!

Comment

Колега здравей...давам ти един жокер мисля че не е за пренебрегване като те слушам така...погледнете температурния датчик ...нищо чудно да е развален и да не отчита правилно температурата на антифриза при което подава погрешна информация и става тая каша....
        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
          Колега здравей...давам ти един жокер мисля че не е за пренебрегване като те слушам така...погледнете температурния датчик ...нищо чудно да е развален и да не отчита правилно температурата на антифриза при което подава погрешна информация и става тая каша....
          Благодаря.
          Натам се бях насочил и Аз.
          И тук идва въпроса към старшите алфисти:
          На теливизора без да е запалена колата температурата е -(минус)37! Като запали показва 70C.(това е при леко загрял мотор) Диагностика каза че е нормално но....

Comment

Ами колега то привидно може да показва добре макар за мен не е мн нормално да вдигне бързо 70градуса...изказвам си мнението разбира се но тва са му псинтомите като почне да се скапва след като загрее няма проблем...
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

с тая електроника

дам изчакаи и други мнения аз отскоро се регистрирах в клуба и мисля ще имаш отговор колегите колежките са №1
              LUXURY FUNEBRI CARS
              Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!

Comment

Зацапани дюзи
                2014: Deutschland über alles

Comment

Аз залагам на дебитомер .
                  Заведи я на читав диагостик .
                  Имаме си такъв - известен е с кодовотo име Bobo
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Забоди читав дебитомер и газ.95% съм сигурен че е от него.
                    164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

И аз паля трудно сутрин, тресе и не държи обороти... след като минат 1-2 минути нещата се подобряват, но само малко. Изгася ли я после пак същатата работа. Няколко сутрини я пробвам със закачен дебитомер (големи мъки докато запали) след като разкачих буксата (пали от раз и всичко си е нормално ) Ама диагностиката му е майката Там си казва най-точно болежките :Р
                      Last edited by zombiran; d.m.y г., 00:15.

Comment

Първоначално публикувано от kremon Покажи съобщение
                        Благодаря.
                        Натам се бях насочил и Аз.
                        И тук идва въпроса към старшите алфисти:
                        На теливизора без да е запалена колата температурата е -(минус)37! Като запали показва 70C.(това е при леко загрял мотор) Диагностика каза че е нормално но....
                        на кой телевозор показва че е -37 и колко време след като запали показва 70.
                        Ако това са показания отчетени от диагностиката вероятно имаш проблем с температурния датчик койтон измерва температурата на мотора на двигателя и е добре даго смениш някуде 30лв струва. Самио че преди да го смениш обърни внимание от кой модел ти е колата едните са с два датчика един за компа и един за таблото другия модел е комбиниран
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          на кой телевозор показва че е -37 и колко време след като запали показва 70.
                          Ако това са показания отчетени от диагностиката вероятно имаш проблем с температурния датчик койтон измерва температурата на мотора на двигателя и е добре даго смениш някуде 30лв струва. Самио че преди да го смениш обърни внимание от кой модел ти е колата едните са с два датчика един за компа и един за таблото другия модел е комбиниран
                          Теливизора е Модис някакъв.Няма значение колко е загряла,на контакт е-37. Като запаля и започва да отчита нормално.
                          И аз паля трудно сутрин, тресе и не държи обороти... след като минат 1-2 минути нещата се подобряват, но само малко. Изгася ли я после пак същатата работа. Няколко сутрини я пробвам със закачен дебитомер (големи мъки докато запали) след като разкачих буксата (пали от раз и всичко си е нормално ) Ама диагностиката му е майката Там си казва най-точно болежките :Р
                          Колега дебитомера е нов. Bosch-019.

Comment

Моята, както и много от 156-ците на газ го правят абсолютно същото и не е от дебитомера.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

И моята е така само сутрин и то само при първото палене докато качи малко градуси 3-4 мин, ако подам до 1500 оборота дори на празен ход глъхне дави се и ги сваля до 500 със дебитомер на година и половина и ламбда сонда съм, мисля да сменя температурният датчик, не вярвам да има как да му правя диагностика защото едва ли някой ще дойде при мен сутринта когато прави проблема, а и не е някаква фрапантна цифра.
                              156 1.8 TS

Comment

Working...
                              X